top of page

מתכון למאפינז טבעוניים ובריאים


לפעמים ממש קשה לי למצוא מתכונים שמתאימים לי כי יש לי כל מיני דברים שאני לא אוכלת וכל מיני דברים שחשובים לי בתזונה שלי. אז אני לוקחת מתכונים ומשנה אותם ולא תמיד זה יוצא טוב...

אבל פה עליתי על מתכון מנצח ושמחה לחלוק אותו.

זה מתכון לא מתוק יחסית כך שאני יכולה לאכול אותו כארוחת בוקר (במיוחד אם הכנסתי לתוכו גם פירות) או לתת לבן שלי כממתק ולדעת שאמנם יש בזה סוכרים, אבל יש בזה גם המון דברים מזינים ובריאים.



חומרים:

יבשים:

2 כוסות קמח כוסמין (אפשר להחליף עד חצי כוס בשיבולת שועל או גרעיני דלעת שטחנת במטחנת תבלינים להעשרת הערכים התזונתיים)

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית ג'ינג'ר יבש

1/4 כפית מלח


רטובים:

1/2 1 כוסות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

1/8 עד 1/4 כוס מיפל (לפי רמת המתיקות שתרצו. אם יש פירות כתוספת אפשר להסתפק בכמות מועטה של המתקה, ואם שוקולד מריר, אז אולי תרצו ללכת עם הכמות הגדולה יותר. וגם תלוי מי אוכל. הילד שלי לא יאכל עם 1/8 כוס, אבל יש לי חברה שזה בדיוק בשבילה.)

1/3 כוס שמן קוקוס

1 כפית חומץ תפוחים


תוספות:

פצפוצי שוקולד/ אוכמניות/ אגס/ שזיף/ תפוח בכמות שבא לך.

אם זה פרי הייתי שמה בערך כוס, אם זה שוקולד כ100 גרם.

את השוקולד אני מכינה בעצמי ואז אני יודעת שגם הוא מחומרים מעולים. אבל לא חייבים...

ואפשר כמובן לשלב כמה תוספות יחד.


הוראות הכנה:

  1. להדליק תנור על 180 מעלות צלזיוס, חימום מלמעלה ומלמטה.

  2. לערבב את כל היבשים יחד

  3. לערבב את כל הרטובים יחד (בחורף שמן הקוקוס יהיה קשה בגלל הקור, ואז צריך להמיס אותו בחימום קודם)

  4. להוסיף את התוספות לתוך היבשים ולערבב.

  5. לערבב יחד את שתי התערובות - ערבוב מהיר ולא יסודי. התפיחה נוצרת מהמפגש של החומץ עם הסודה ובשביל שהתהליך יהיה טוב יש צורך לעשות אותו מהיר וקצר.

  6. למזוג לתבניות מאפינז (או לתבנית אינגליש קייק אם רוצים את זה בצורת עוגה) ולהכניס לתנור עד שיש ריח נפלא בבית. כשיש ריח תבדקו את מבחן הקיסם ותוציאו אם מוכן.


בתיאבון

bottom of page