top of page

מתכון להכנת שוקולד מריר ביתי

הרבה זמן חשבתי שלהכין לבד שוקולד זה ממש מסובך, ואז גיליתי שההפך הוא הנכון...

זה אחד הקינוחים הכי קלים להכנה. ממש לוקח כמה דקות וכולם מבסוטים לאללה!

אתן פה את המתכון הבסיסי ואז עוד כל מיני שדרוגים וגיוונים.


את הרכיבים למתכון הבסיסי תוכלו למצוא בחנויות טבע או בהזמנה ישירות מחברת קקאו טבעי.



רכיבים למתכון הבסיסי:

200 גרם חמאת קקאו

600 גרם עיסת קקאו קלוי

200 גרם עיסת קקאו נא (אפשר להחליף בעוד עיסת קקאו קלוי)

1/8-1/4 כוס מייפל טבעי


אופן ההכנה:

את החומרים נמיס על אש נמוכה, בשיטת "בן מארי", זאת אומרת שיש סיר עם מעט מים חמים ועליו סיר נוסף שבו נשים את עיסת וחמאת הקקאו. חשוב מאוד שלא תהיה אף טיפה של מים בסיר שבו הקקאו, כי זה יצור איזו תגובה כימית שתהרוס את המרקם של השוקולד...

נערבב הרבה, וכאשר כמעט הכל יהפוך לנוזל אחיד (חוץ מחתיכה או 2 של עיסת קקאו), נכבה את האש ונמשיך לערבב עד שגם החתיכות האחרונות ימסו.

עכשיו נרצה להוסיף את המייפל. אך כיוון שמייפל הוא נוזל, וגם קר יותר מהתערובת, זה עלול להרוס את המרקם. לכן אפשר לחמם את המייפל לפני שמוסיפים אותו, או להוסיף אליו 2 כפות מהקקאו המומס כדי לחמם אותו, ואז נכניס אותו ממש לאט - כל פעם קצת ואז לערבב.

ברגע שהמרקם שוב אחיד וצלול (לא עכור) נוריד מהאש ונמזוג לתןך תבניות שוקולד או לתבנית שטוחה שעליה נייר אפייה.

נכניס למקרר ותוך כמה דקות השוקולד מוכן. אם אתם ממהרים, אפשר גם להכניס למקפיא, ותוך כ-10 דקות זה יהיה מוכן.


שדרוגים ותוספות:

פה כמובן שהשמיים הם הגבול, ואפשר לשחק ולהמציא.

אכתוב לכם כמה שעבדו לנו ושאנשים אהבו:


1. תוספות שמערבבים לתוך העיסה כבר בשלב ההמסה:

  • לגרר ג'ינג'ר טרי, להוסיף קצת קינמון ואבקת ג'ינג'ר יבש.

  • אבקת קפה

  • לקצוץ נענע ולגרר קליפת לימון

  • פקאנים קצוצים

  • שקדים קצוצים

2. מילויים:

כדי למלא את השוקולד נצטרך תבניות פרלינים.

נמלא את התבניות עד לחציין ואז נפזר את השוקולד הנוזלי גם על קירות התבניות (בעזרת כפית, או בעזרת הזזת התבניות לכל בכיוונים).

נכניס את התבנית למקפיא לכמה דקות וכשהשוקולד יתקשה נוציא אותו, נכניס את המילוי ונכסה בעוד שוקולד נוזלי.

  • חלווה: תערובת של טחינה, סילאן ומים - ליצור ממרח במרקם נעים.

  • מרציפן: אפשר מרציפן קנוי, או תערובת של ממרח שקדים עם סילאן ומים.

  • ריבות פירות למיניהן. אני אוהבת את אלו שהן 100% פרי. ובמיוחד היה לנו טעים ריבת פטל וריבת אגסים.

  • חמאת בוטנים (אני מעדיפה 100% בוטנים, בלי תוספות)

3. ציפויים:

  • תותים: לטבול בשוקולד, להניח על צלחת או תבנית מכוסה בנייר אפייה ולשים במקרר עד שמתקשה. אחר כך אפשר לסדר על צלחת ולהגיש. קינוח יפיפה וטעים! כמובן שאפשר לנסות גם עם פירות אחרים.

  • מרשמלו: לתקוע שיפוד, לטבול בשוקולד הנוזלי ולהעמיד מהצד של השיפוד בתוך צנצנת. לשים במקרר לזמן קצר, כך שהמרשמלו לא יתקשה מידי. ילדים אוהבים את זה ממש!

4. ומה קורה אם השוקולד נהרס בשלב הוספת המייפל?

הופכים את זה לכדורי שוקולד!

אין לי מתכון כי זה היה אלתור של הרגע. תהיו יצירתיים, שחקו עם זה ותטעמו עד שזה נראה לכם טוב.

בתור יבשים אפשר להכניס פתי בר או פצפוצי אורז, או שיבולת שועל דקה, או קמח שקדים.

בתור שמן אפשר להוסיף שמן קוקוס, טחינה, שקדיה, קרם קוקוס

ובשביל הגיוון אפשר להוסיף אגוזים או צימוקים

לפי הטעם תוסיפו המתקה. עדיף נוזלית, כדי שהתערובת לא תהיה דחוסה וקשה מידי.

bottom of page