top of page

ממרח שוקולד מריר טעים ובריא

הממרח הזה נולד לפני 4 שנים, כשחיכיתי לצד בני שירדם (כבר)... מאז הוא עבר כמה שינויים וכל מי שטעם התאהב!

זה ממרח מחומרים בריאים ואייכותיים. עם זאת כדאי לזכור שלאכול יותר מידי מתוק לא כדאי.

מצרכים:

4 כפות שמן קוקוס

3 כפות שקדיה

1 כף טחינה

4 כפות קשיו טחון

3-4 כפות מיפל או אגבה (לפי הטעם)

2-4 כפות קקאו (לפי הטעם)

4 כפות מים (מורתחים, מסוננים ומצוננים)

כמה מילים על החומרים:

אני יודעת שיש פה מצרכים שלא לכל אחד יש בבית. זה מצרכים בריאים וטעימים אז כדאי שיהיו לכם. אבל אם זה לא רלוונטי, אפשר להחליף חלק מהחומרים.

בעיקרון אם תערבבו קקאו עם ממתיק כלשהו, זה כבר טעים. שאר החומרים מייצרים את המרקם שישאר ממרחי וטעים גם במקרר, והם כמובן מוסיפים גם טעם ומפחיתים את כמות המתוק. אז אתם מוזמנים לשחק עם הכמויות והסוגים. למשל אם אין שמן קוקוס, אפשר לטחון קוקוס רגיל, אם אין שקדיה, לשים קצת יותר טחינה (אבל לא יותר מידי, כי אז יהיה לזה טעם של טחינה).

קשיו: יש שתי דרכים לטחון קשיו: 1. במטחנת קפה/ תבלינים. 2. משרים לכמה שעות ומכניסים לבלנדר עם שאר החומרים.

מייפל/ אגבה: היתרון שלהם הוא שהם גם בריאים וטבעיים וגם נוזליים. תבדקו שזה מוצר אייכותי ולא "בטעם מייפל". אם תחליפו בדבש, זה יתמצק קצת יותר במקרר ואז צריך קצת יותר מים וגם הטעם של הדבש דומיננטי יותר.

קקאו: אם יש לכם אבקה של קקאו נא, עדיף. אם לא, רגיל, אבל לא שוקולית.

מים: אם רוצים שזה יחזיק שבוע- שבועיים במקרר צריך להרתיח ואז להעביר דרך בד חיתול ואחרי שמתקרר לטמפ' החדר להוסיף לבלילה. אם אתם הולכים לחסל את זה מיד, תשימו מים רגילים.

אופן ההכנה:

מערבבים יחד שמן קוקוס, טחינה ושקדיה. אם השמן קשה אפשר להוסיף מעט מים חמים.

מוסיפים את הקשיו, המייפל והקקאו ומערבבים היטב עד שזה אחיד. טועמים ומחליטים אם להוסיף עוד קקאו או מייפל.

מוסיפים את המים. זה יראה לכם נוזלי מידי, אבל זה לא. אחרי זמן קצר במקרר הכל יתמצק כי שמן קוקוס מתמצק במקרר וגם טחינה ושקדיה מתקשות במקרר. אם לא שמתם שמן קוקוס, תשימו פחות מים.

אם יש גושים, ולא הצלחתם להגיע למרקם אחיד תעזרו בבלנדר או בלנדר מוט.

תהנו

bottom of page