top of page

מחלוקות בצלחת

ברשומה הקודמת כתבתי על הדברים המוסכמים בתזונה. עכשיו הגיע הזמן לדבר על מחלוקות...

1. האם לאכול מוצרים מהחי, איזה וכמה?

2. האם לבשל את האוכל או לאכול רק חי?

3. כמה לצרוך מכל קבוצת מזון?

4. האם לאכול חלב פרה ומוצריו?

שאלות כבדות משקל שעל כל אחת נכתבו הרים של מילים. זה מאוד מבלבל...

הדוגלים בחלב פרה מפמפמים מבוקר עד ערב לנו ולילדנו שחשוב לאכול 3 מנות חלב ביום. המתנגדים אומרים שזה הכל שקרים ואינטרסים של תעשיית החלב... למי נאמין? כמה מחקרים נוכל לקרוא כדי לדעת מה האמת? אולי נלך עפ"י הלב או עפ"י הטעם?

אני דוגלת ברפואה מותאמת אישית. אני לא חושבת שלכולם נכון אותו הדבר. אמנם כולנו בני אדם ורב הדמיון בינינו, ויש הרבה הכללות שניתן ורצוי לומר. אבל אנחנו גם מאוד שונים. גם גנטית, גם המוצא שלנו משפיע, מזג האוויר בו אנו חיים ותנאי החיים שלנו.

למשל:

- לרוב האנשים טוב לאכול דגנים מלאים (אורז מלא, חיטה מלאה וכו'), אבל אצל אנשים שחולים במחלות מעיים דלקתיות זה גורם נזק.

- ילדים צריכים לגדול ולהתפתח ולכן הם צרכים לאכול יותר חלבון מאדם מבוגר. הם גם צריכים יותר קלוריות.

- אדם שסובל מעודפים בגוף - של שומן, קולסטרול, סוכר, צריך תזונה אחרת מאדם רזה שסובל מחסרים כמו ברזל, בי12 ועוד.

- אדם שחי במקום קר ומושלג צריך יותר שומן בגוף ומזונות כבדים ומחממים מאדם שחי במדבר.

ברפואה הסינית וגם ברפואה ההודית, שמים דגש מאוד גדול על המצב האינדיווידואלי של האדם והתזונה תמיד תהיה מותאמת אישית ומשתנה במהלך השנה/השנים.

טוב, אז הבנו שיש שוֹנוּת, מה עושים עכשיו?

1. לא הייתי מאמינה למי ש"מוכר" לך דרך אחת שטובה לכולם ופותרת את כל בעיותכם.

2. לבחור שיטה שנראת לך, או מטפל שמייעץ בענייני תזונה וללכת על השינוי לחודש. במהלך החודש לבחון את מצבך

- איך ההרגשה הכללית? יותר אנרגיה? תחושה טובה?

- מה התחושה במערכת העיכול? פחות גזים? ריחות?

- כייף לך עם השינוי? או שזה מבאס אותך? קשה לעמוד בזה או שזה בא בטוב?

3. אם זה עושה לך טוב, אבל קשה לעמוד בזה, צריך להחליט על מה מקפידים ועל מה מוותרים. שינוי חלקי עדיף על חוסר שינוי, ושינוי מלא שמבאס אתכם לא יחזיק מעמד הרבה זמן.

4. שווה ללמוד מתכונים חדשים, למצוא אנשים שמתמידים בתזונה הזאת ולקבל מהם תמיכה וייעוץ. חשוב שהשינוי יפתח לך עולם חדש וכייפי של תזונה ולא רק תחושה של המנעות ואיסורים.

אם הסיבה לשינוי היא מחלה או בעיה בריאותית חשוב לעשות את השינוי בליווי של איש מיקצוע. וגם לזכור כשקשה, שיש סיבה מספיק טובה למאמץ!

והכי חשוב בתהליך, זה ללמוד להכיר את הגוף שלנו ולקבל ממנו את המידע האמין ביותר איזה מזונות טובים לנו. בהתחלה זה מאוד קשה כי יש הרבה דברים שמערפלים את החושים שלנו. הגוף כבר רגיל לקבל ג'אנק ולשתוק. זה כמו שמי שגר בעיר לפעמים כבר לא מרגיש את הרעש שסביבו. הגוף שלך פעם ידע מה טוב לו אבל שכח. שכח כי בתור ילדים הכריחו אותנו לגמור מהצלחת, ולאכול בשביל אמא, שכח כי הפרסומות והמדיה משכנעות אותנו שדברים מסויימים טובים לנו וגם שכח כי כמות הסוכר והמלח שסביבנו מעוורת. זה הזמן לעורר אותו!

זה תהליך ארוך שמתחיל בשינויים קטנים או גדולים וממשיך בתשומת לב ועוד שינויים...

אני מזמינה אותך לכתוב על שינויים תזונתיים שעשית ואיך הם השפיעו עליך.


99 % ​SMLXL


בתאבון (:

bottom of page