top of page

איזה תזונה נכונה לך?


נושא התזונה הוא נושא שמעסיק רבים ורבות. אנחנו רוצים להיות בריאים יותר ואנחנו מוצפים במידע סותר...

אנסה לעשות קצת סדר בבלגן ברשומה הזאת ובעוד שיבואו אחריה.

מאחורי הויכוח הסוער על הצלחת מסתתרים המון דברים: מסורות תזונתיות, אינטרסים של יצרני המזון, אידאות ושאיפות של אנשים ועוד. הם מבטיחים לנו הוכחה מחקרית, הוכחות ביולוגיות והיסטוריות וכמובן בריאות מיטבית אם רק נפעל לפי התורה שלהם...

אז איך נדע? נתחיל מלהכיר את מה שיש עליו הסכמה ואח"כ נעבור למחלוקות.

דברים מוסכמים על כל הגישות (למיטב ידיעתי):

  • אכילה רגועה, לא תוך כדי דברים. לעיסה ארוכה.

  • לאכול במידה - לא להגיע למצב ש"מתפוצצים".

  • הפחתה או המנעות מסוכר מזוקק (במיוחד לבן אבל גם חום וממתיקים טבעיים). כן לאכול דברים מתוקים באופן טבעי כמו פירות.

  • הפחתה או המנעות ממלח.

  • הפחתה או המנעות מקפה.

  • גיוון מביא את מגוון הצרכים שלנו מהמזון.

  • לצרוך מזון לא מעובד (הכוונה עיבוד במפעל, לא עיבוד ביתי). לקנות אוכל כמה שיותר קרוב למצבו המקורי. להסתכל על רשימת הרכיבים - ככל שהיא יותר ארוכה זה יהיה כנראה מוצר פחות טוב, ככל שיש שם שמות של דברים שאתם לא מכירים זה גם פחות טוב. להמנע מממתיקים מלאכותיים, חומרי טעם, ריח, משמרים מלאכותיים.

  • שמן איכותי: שמן נהרס בחימום, לכן רצוי שמן בכבישה קרה. מרגרינה זה רעל. שמן אייכותי גם נמצא במזון טבעי כמו אגוזים, אבוקדו, טחינה וזרעים. קליה של אגוזים גם פוגמת בשמן שלהם, לכן רצוי לאכול לא קלוי או לקלות בבית קליה עדינה.

  • מזון טרי: לא לאכון אוכל מבושל שעמד יותר מידי זמן בחוץ, או שנמצא יותר מידי זמן במקרר. לשים לב לריח ולטעם ולא לאכול אגוזים עם טעם מעופש.

ברשומה הבאה אכתוב על המחלוקות המרכזיות בנושא תזונה ואיך לדעת מה נכון לך.

bottom of page